Afstudeerstage - Enterprise Integratie Test Tooling Analyse | YoungProfessionalVacatures.be
Business Talent Network

AccentureAfstudeerstage - Enterprise Integratie Test Tooling Analyse

Application deadline 05-02-2015
Placement type Final Internships
Duration in months
5
Category

IT

...
>> View all
Level
HBO
Location
Almere
Deadline:
05-02-2015 (For Past)
Category:

IT

Level:
HBO
Location:
Almere
Duration in months:
5
Start date:
-
05-02-2015
Deadline
Past
View all Internships from Accenture

Beschrijving

EI platforms zijn erg belangrijk in de hedendaagse bedrijfsvoering. Bedrijfsapplicaties moeten in staat zijn om met elkaar kunnen communiceren, zowel binnen als buiten het bedrijf.
Veel software leveranciers leveren integratie platforms die de hele EI stack beslaan, van simpele berichtuitwisseling (messaging) tot en met het orkestreren van complete bedrijfsprocessen (orchestration, BPM).
Bij Accenture hebben we geen voorkeur voor een bepaald integratie platform, we ondersteunen de meest bekende platforms van o.a. IBM, TIBCO, Software AG, Oracle, etc.

In oplossingen gebaseerd op integratie platforms worden bijna altijd een breed scala van verschillende systemen aan elkaar gekoppeld. Het valideren van deze oplossingen in termen van Isolated Unit Testing en Regression Testing is erg tijdrovend omdat de in- en output erg van elkaar afwijkt (JMS, JDBC, webservice, Application Adapters, Flatfile, XML, etc).

Out of the box bieden de integratie platforms de mogelijkheid om iedere gewenste integratie oplossing te bouwen, maar de mogelijkheden om deze te testen gaan meestal niet verder dan beperkte debug faciliteiten.
Als we naar de Java-wereld kijken, zien we dat daar een breed scala van tools en applicaties bestaat die de ontwikkelaar ondersteunt bij het opzetten en (automatisch) testen ervan. Behalve Open Source test tooling, zijn er ook commerciële tools beschikbaar, die voorzien in de groeiende behoefte hieraan (ITKO, Solstice).

Aangezien de Time-To-Market en kwaliteit van oplossingen steeds belangrijker wordt, kunnen we veel tijd besparen en kwaliteit winnen door gebruik te maken van de juiste tooling voor het opzetten van tests en het herhaaldelijk uitvoeren hiervan.
Bij ATS zijn we erg geïnteresseerd in het opzetten van een generiek testframework voor specifieke integratie platforms die eenvoudig in een willekeurige oplossing gebruikt kan worden.

De opdracht van de student zal bestaan uit:
• het onderzoeken van de beschikbaarheid van test suites, in het bijzonder die op integratie gericht zijn;
• het definiëren van een generieke test architectuur, geschikt voor ieder integratie platform;
• het selecteren van open-source test tooling dat interessant en geschikt is voor een proof of concept;
• het ontwerpen en ontwikkelen van een testsuite in een proof of concept;
• een haalbaarheidsstudie voor het opbouwen van een algemene testsuite, bruikbaar in verschillende oplossingen.

Read more

Plaats in de organisatie

In het Technology Cluster, BPM/Integration Capability. Deze groep hoedt zich o.a. bezig met het ontwerpen en implementeren van oplossingen d.m.v. Enterprise Integration (EI) platforms.

Read more

Wij bieden

• Marktconforme vergoeding;
• Laptop;
• Op maat aangeboden introductie- en trainingsprogramma;
• Mogelijkheid tot het opdoen van allround kennis over een testaanpak en IBM Rational testing toolsuite.

Read more

Wij vragen

• HBO opleiding met informaticacomponent. Hierbij moet gedacht worden aan Hogere, Technische en/of Bedrijfskundige Informatica;
• Teamplayer;
• Flexibiliteit;
• Creativiteit en een groot oplossingsvermogen.

Read more

Interesse?

Dan maken we graag kennis met je. Solliciteer direct online via de button 'solliciteer online' en stuur ons je CV en motivatie. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Laura Mooi via telefoonnummer 020 - 493 83 83 of laura.mooi@accenture.com. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Read more

Working at Accenture

Branche
Consultancy
Number of countries
120
Headquarters Holland
Amsterdam
Employee abroad
336000
Employee in NL
2600