Stage IT Strategie – ‘Digital multi client study’ voor financiële dienstverlening | YoungProfessionalVacatures.be
Business Talent Network

AccentureStage IT Strategie – ‘Digital multi client study’ voor financiële dienstverlening

Application deadline 28-03-2016
Start date 01-04-2014
Category

Consulting

...
>> View all
Level
WO
Location
Amsterdam
Deadline:
28-03-2016 (For Past)
Category:

Consulting

Level:
WO
Location:
Amsterdam
Start date:
01-04-2014
28-03-2016
Deadline
Past
View all Internships from Accenture

Omschrijving

‘Digital’ speelt een steeds grotere rol bij het creëren van waarde voor bedrijven. De komende jaren is er een enorme potentie voor elk bedrijf om waarde te genereren door de digitale revolutie, die gedreven wordt door het gedrag van hun klanten die steeds meer via digitale kanalen communiceren. Financiële dienstverleners, zoals verzekeraars, lopen achter in vergelijking tot andere industrieën om ‘Digital’ in hun organisatie integreren en zich aan te passen aan de veranderende verwachtingen van de klant. Het is voor deze bedrijven cruciaal om –op feiten gebaseerd– te kunnen bepalen welke gerichte investeringen in ‘Digital’ nodig zijn om daadwerkelijk waarde te kunnen creëren.

Vanuit Accenture IT Strategy wordt een programma opgezet om verzekeraars hierbij te helpen. De ‘Digital Capability Campaign’ is een jaarlijks terugkerende campagne waarbij Accenture samen met financiële dienstverleners onderzoekt hoe zij er voor staan op het gebied van ‘digital’. Welke concrete stappen kunnen ze nemen om een hogere volwassenheid te realiseren? En met welke investeringen wordt de meeste waarde gecreëerd?

De stage opdracht is gericht op het opzetten van deze campagne. Van het detailleren van het gebruikte raamwerk, tot het data verzamelen, analyseren en presenteren van de resultaten. De opdracht bevat zowel een academische component (onderzoek) als een praktische component, waarbij gewonnen inzichten direct gebruikt kunnen worden in onze praktijk.

Read more

Accenture IT Strategy

Accenture IT Strategy streeft ernaar om IT af te stemmen op bedrijfsstrategie om groei mogelijk te maken en te versnellen. Onze uitgebreide IT-strategie diensten helpen organisaties richting te geven aan hun IT om de waarde voor het bedrijf en de aandeelhouders te maximaliseren. De strategieën die we helpen ontwikkelen zijn gedetailleerd en actiegericht, gebaseerd op onze diepgaande branchekennis, onze kennis van zowel IT als de business processen en ons vermogen om zowel te plannen als te implementeren.

Read more

Kwalificaties

Je bent in het laatste jaar van je studie aan de Universiteit, bij voorkeur een afstudeerrichting op het raakvlak van Business & IT, zoals:  MSc Business Administration, MSc (Business) Information Management of MSc Strategic Management.
Je hebt (aantoonbare) affiniteit met IT en (IT) strategische vraagstukken. Affiniteit met de verzekeringsindustrie is een pré.
Je bent een teamplayer met uitstekende communicatieve vaardigheden;
Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
Je kunt zelfstandig werken en weet van aanpakken.

Read more

Wat levert het jou op?

Je krijgt goede begeleiding van een team met ervaren consultants;
Je krijgt een stagevergoeding en een laptop ter beschikking;
Mogelijkheid om af te studeren met een ervaren begeleiding, kennis en expertise van Accenture;
Ervaring binnen een groot, internationaal consultancykantoor.

Read more

Overige informatie

Duur:                              4 tot 6 maanden
Aantal uren per week:  40
Locatie:                         Amsterdam, flexibele werkplek (werken tussen onze collega’s)
Startdatum:                   1 april 2014

Read more

Solliciteer online

Solliciteer direct via de button "Online solliciteren" onderaan deze pagina. Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Wies van der Ven via stages@accenture.com

Read more

Over Accenture

Accenture is een bedrijf dat zich wereldwijd bezighoudt met management consulting, technology services en outsourcing. Met meer dan 275.000 medewerkers, waarvan ongeveer 2.400 in Nederland, bedienen we klanten in meer dan 120 landen. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen high performance bedrijven en overheden te worden. Dit doen we door een combinatie van bewezen ervaring en uitgebreide vaardigheden in alle bedrijfstakken en -functies. Daarnaast doen we diepgaand onderzoek onder de meest succesvolle bedrijven in de wereld. De wereldwijde omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2013, bedroeg 28,6 miljard Amerikaanse dollar.

Read more

Working at Accenture

Branche
Consultancy
Number of countries
120
Headquarters Holland
Amsterdam
Employee abroad
336000
Employee in NL
2600