Intern Category Analysis Retail | YoungProfessionalVacatures.be
Business Talent Network

Coca-Cola Enterprises Nederland BVIntern Category Analysis Retail

Application deadline 14-12-2015
Start date 05-01-2015
Category

Marketing

Sales

...
>> View all
Level
HBO
Location
Rotterdam
Salary / month
€ 450.-
Deadline:
14-12-2015 (For Past)
Category:

Marketing

,

Sales

Level:
HBO
Location:
Rotterdam
Start date:
05-01-2015
14-12-2015
Deadline
Past
View all Internships from Coca-Cola Enterprises Nederland BV

Bedrijfsomschrijving:

Coca-Cola is actief in de markt van de niet-alcoholische dranken. Wereldwijd genieten consumenten zo’n 1,5 miljard keer per dag van één van onze dranken. Met onderscheidende marketingcampagnes op wereldwijd en lokaal niveau willen we elk merk op een aansprekende wijze bij de doelgroep onder de aandacht brengen.
 
Het succes van Coca-Cola hangt samen met de passie van onze medewerkers. Wij gaan voor een open werksfeer, zo divers als de markten die wij bedienen. We willen medewerkers inspireren tot persoonlijke groei en ondersteunen hun ontwikkeling via opleidingen en on-the-job-training.
De afdeling Operational Marketing is in Nederland verantwoordelijk voor het initiëren en het vertalen van marketingactiviteiten naar kanaalstrategieën en concepten die leiden tot kanaalgroei. Het proces om dit te realiseren start bij het verkrijgen van inzichten die bijdragen aan het ontwikkelen van visies op diverse terreinen en eindigt via de afdelingen Category Development en Shopper Marketing bij klanten (hoofdkantoor en winkelvloer).
 
Category Development is een afdeling binnen Operational Marketing en fungeert intern als zelfstandige en proactieve discipline. Deze afdeling is vooral klantgericht en een gewaardeerde gesprekspartner voor onze supermarkt klanten met een diepgaande kennis van de frisdrankcategorie.
Read more

Opdrachtomschrijving:

Als stagiair(e) Category Development ondersteun je de Category Development Managers in het Home kanaal. De afdeling Category Management adviseert klanten op basis van objectieve inzichten. Enerzijds op het gebied van assortiment (opname en sanering van producten) en presentatie (de manier waarop het schap is ingedeeld). Anderzijds zijn er verschillende strategische klanten met welke we gezamenlijke jaarplannen maken.
 
Je zult werkzaamheden verrichten in verschillende projecten, specifiek gerelateerd aan Jumbo Supermarkten.
 
Deze werkstage is een ideale gelegenheid om kennis te maken met het vakgebied Category Management en om je analytische vaardigheden ten volle te benutten. Je zult leren hoe je effectief analyses maakt, data om te zetten naar ‘actionable insights’ , je Excel skills verbeteren en ervaring opdoen in het gebruik van Nielsen en de Jumbo datatool 7EVEN. 
Belangrijkste verantwoordelijkheden:
  • Insights – verzamelen en verwerken in handelspresentaties
  • Analyses intern – categorie analyses en evaluaties richtinggevend voor projecten
  • Analyses extern – ontwikkelingen monitoren & verklaren voor klant meetings
  • Scorecards – updaten interne en externe category scorecards
Read more

Functie eisen:

  • Minimaal HBO opleiding
  • Uitstekend ontwikkelde analytische vaardigheden, hands-on, teamspeler en stressbestendig
  • Gedegen ervaring met Excel
  • Ervaring met Nielsen/IRI is een pré
Read more

Wij bieden:

Een uitdagende werkstage voor 4-5 dagen per week, met een stagevergoeding van ongeveer 450 euro (indien fulltime). De stageperiode bedraagt bij voorkeur 5 maanden. De stage zal op dinsdag 5 januari 2016 beginnen en in december zal je 5 dagen meelopen met onze huidige stagiair.
Interesse?
Indien je interesse hebt, dan kun je contact opnemen met Josephine Brakenhoff (Graduate Talent Acquisition) via jbrakenhoff@cokecce.com
Read more

Working at Coca-Cola Enterprises Nederland BV

Branche
Consultancy
Technology / Industry
Retail
Headquarters Holland
Rotterdam
Employee abroad
13400
Employee in NL
846