Afstudeerstage Pension Advisory- Rotterdam | YoungProfessionalVacatures.be
Business Talent Network

DeloitteAfstudeerstage Pension Advisory- Rotterdam

Application deadline 03-03-2014
Placement type Final Internships
Category

Finance

Consulting

...
>> View all
Level
WO
Location
Rotterdam
Deadline:
03-03-2014 (For Past)
Category:

Finance

,

Consulting

Level:
WO
Location:
Rotterdam
Start date:
-
03-03-2014
Deadline
Past
View all Internships from Deloitte

Jouw werkveld als Afstudeerstagiair binnen Pension Advisory

Zit je in je Masterfase van je Bètastudie en heb je passie voor financials, risico’s en strategie? Ben je analytisch, communicatief vaardig, een teamplayer en sterk resultaatgedreven? Dan zou je kunnen afstuderen bij Deloitte Pension Advisory, één van dé adviseurs op het gebied van pensioenen. Deze 40 jonge adviseurs binnen het Pension Advisory team adviseren grote ondernemingen en pensioenfondsen over pensioenen en andere arbeidsvoorwaardenop een viertal gebieden:

Corporate Pension Advisory adviseert bedrijven over de inrichting en uitvoering van pensioenregelingen en overige arbeidsvoorwaarden. Hierbij kan je denken aan trajecten als het ontwerp van een nieuwe pensioenregeling, het assisteren bij de selectie van een uitvoerder van een pensioenregeling, het harmoniseren van verschillende regelingen (bijvoorbeeld na een overname) of een volledige strategische heroriëntatie van het pensioenbeleid. Hierbij sta je in nauw contact met het management (CFO, HR) van het bedrijf.
Pension Fund Services adviseert pensioenfondsen over zaken als het (ALM) risicobeleid van het pensioenfonds, de pensioenuitvoering van het pensioenfonds en de governancestructuur van het pensioenfonds. Tevens wordt advisering verricht aan pensioenuitvoerders en toezichthouders. Je kunt hierbij denken aan trajecten waarbij je pensioenfondsbesturen adviseert hoe in het beleid en de uitvoering om te gaan met de huidige uitdagingen in de financiële markten en de strengere eisen van de toezichthouder.
Pension Accounting adviseert corporates op het snijvlak van de interpretatie van verslagleggingregels, zoals IAS19, en het waarderen van (pensioen)regelingen voor de jaarrekening. Je creëert hierbij duidelijke en krachtige toegevoegde waarde voor de CFO.
Mergers & Acquisitions adviseert bij pensioen due diligences zowel kopende als verkopende partijen - grote investeerders en ondernemingen - over financiële pensioenrisico’s en de gevolgen op pensioengebied bij fusie- en overnameprojecten. Dit betreft zowel advisering met betrekking tot de waardering van een bedrijf en de juridische voorwaarden, als het in kaart brengen van scenario’s waarmee de cliënt geconfronteerd gaat worden ná de transactie.

Read more

Jouw functie als Afstudeerstagiair binnen Pension Advisory

Als afstudeerstagiair maak je deel uit van het Pension Advisory team en werk je bij ons op kantoor aan je afstudeerscriptie. Uiteraard kan je al je studieverplichtingen blijven volgen tijdens je stage. Naast het werken aan je scriptie is het ook mogelijk om soms mee te draaien op projecten, adviezen voor te bereiden en/of analyseren van marktgegevens voor een brede groep nationale en internationale klanten. Je ondersteunt analisten en consultants bij de uitvoering van de projecten op de verschillende pensioen gebieden waarop het Pension Advisory  team opereert; Corporate Pension Advisory, Pension Fund Services, Pension Accounting en Mergers & Acquisitions. Zo zal je ondersteunen bij onder andere de uitvoering van complexe analyses en het opzetten van modellen, offertes en klantpresentaties. Je kan meewerken aan de realisatie van projecten en krijgt daarbij een goede kijk in de keuken van wat wij doen, maar hierbij staat je scriptie op de eerste plaats!

Read more

Jouw profiel als afstudeerstagiair Pension Advisory

Als jij wordt uitgedaagd door de bovenstaande functieomschrijving en voldoet aan onderstaand profiel, maken we graag kennis met jou!

Een bijna afgeronde universitaire studie: Econometrie, Actuariaat, Wiskunde, Economie met een sterk cijfermatig inzicht of een bèta studie met financiële affiniteit;
Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschift;
Een gedreven en flexibele teamspeler, die naast zijn/haar studie nevenactiviteiten heeft ontplooid aan een universiteit of bij een studie-, studenten-, of sportvereniging;
Je bent communicatief, leergierig, ambitieus, zelfstandig, doortastend en goed in het presteren onder tijdsdruk;
Analytisch en resultaatgericht, met oog voor kwaliteit;
Ervaring met Word, PowerPoint en bedreven met Microsoft Excel, eventueel aangevuld met Visual Basic.

Read more

Deloitte

Met kantoren in heel Nederland en ruim 4500 medewerkers is Deloitte Nederlands grootste organisatie op het gebied van Consulting, Audit, Tax en Financial Advisory Services. Onze financieel adviseurs winnen regelmatig prestigieuze onderscheidingen. Dat betekent dat je met ambitieuze, hoogopgeleide collega’s werkt, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. In een open, informele, maar professionele bedrijfscultuur met veel ruimte voor innovatie en eigen initiatief.

Deloitte Pension Advisory maakt onderdeel uit van Deloitte Financial Advisory Services (FAS). Binnen FAS werken ongeveer 225 medewerkers. FAS is actief op het gebied van complexe financiële transacties, Mergers and Acquisitions (M&A), waaronder Corporate Finance en due diligence, vastgoed en pensioenen. De werkzaamheden lopen uiteen van financieel advies bij bedrijfsovernames tot het realiseren van financiering voor grote nieuwbouwprojecten. Maar ook Financial Modelling, strategisch vastgoedadvies, gebiedsontwikkeling en waardebepaling van contracten en pensioenen komen aan bod.

Binnen Pension Advisory heerst een informele sfeer. Hierdoor zijn de lijnen kort en word ook jij betrokken in de discussie. Het is een jong team waarin iedereen zijn eigen carrière maakt. Stel veel vragen, denk mee met de business en buiten de gebruikelijke kaders, durf verantwoordelijkheid te nemen, laat zien wat je in je hebt. Een snelle doorgroei is voor toptalent eerder regel dan uitzondering. Daarnaast bieden we je arbeidsvoorwaarden die passen bij de uitoefening van je stage, zoals een laptop.

Read more

Word jij uitgedaagd door deze functie?

Klik dan op de lees meer en aanmelden button.

Read more

Working at Deloitte

Branche
Accountancy
Banking/Finance
Consultancy
Technology / Industry
Headquarters Holland
Rotterdam, Amsterdam, Amstelveen, Utrecht
Employee abroad
182000
Employee in NL
4847