Stagiair Mediarelaties | YoungProfessionalVacatures.be
Business Talent Network

NuonStagiair Mediarelaties

Application deadline 30-11-2014
Category

Marketing

Communicatie

...
>> View all
Level
HBO & WO
Location
Amsterdam
Salary / month
€ 500.-
Deadline:
30-11-2014 (For Past)
Category:

Marketing

,

Communicatie

Level:
HBO & WO
Location:
Amsterdam
Start date:
-
30-11-2014
Deadline
Past
View all Internships from Nuon

Waar ga je werken?

De afdeling Mediarelaties is verantwoordelijk voor alle contacten vanuit Nuon en moederbedrijf Vattenfall met journalisten. Wij informeren hen, verwoorden het standpunt vanuit de organisatie via persoonlijk contact en beantwoorden hun vragen. Bovendien gebruiken we verschillende kanalen zoals social media om deze relaties te onderhouden. Zo werken we mee aan artikelen, radio- en televisie interviews. Onze afdeling bestaat uit 3 woordvoerders en een manager. We werken nauw samen met onze collega’s in Zweden, Duitsland en Engeland.

Je werkplek zal zijn binnen het team van woordvoerders. Dit is een dynamisch team met zeer ervaren communicatie professionals en een informele werksfeer. We verwachten dat je proactief meewerkt in dit team en verschillende ‘klussen’ oppakt. Op bepaalde gebieden is het mogelijk dat je zelf ook de pers te woord staat.

Wij bieden een interessante rol als tijdelijk teamlid van Mediarelaties van waaruit je niet alleen het vak van woordvoerder, maar ook het hele bedrijf Nuon/Vattenfall en de fascinerende wereld van energie in de breedte kunt leren kennen.

Read more

Werkzaamheden tijdens stage

  • Meewerken in de activiteiten om inzicht te krijgen in de werkzaamheden en processen
  • Medeverantwoordelijk voor de 100% bereikbaarheid van de afdeling (24/7)
  • Trends en issues in het publieke domein en alle media - die relevant zijn voor Nuon/Vattenfall - volgen en duiden
  • Gesprekken voeren met journalisten op door het team te bepalen specifieke onderwerpen
  • Ondersteunende werkzaamheden binnen het team zoals het opstellen en het organiseren van persberichten en Q&A’s, en het beschikbaar stellen van informatie, foto’s en tweets via de newsroom.
  • Voorstellen doen voor actieve persbenadering op basis van gebeurtenissen binnen het bedrijf en deze uitvoeren
  • Relaties onderhouden en opbouwen met andere afdelingen ter ondersteuning en positionering van het werk van Mediarelaties
Read more

Wat vragen we van je?

  • Derdejaars student Communicatie/Journalistiek/Voorlichting of een andere studie op het gebied van Communicatie met belangstelling voor woordvoering en begrip van de dynamiek en verhoudingen in een internationale onderneming.
  • Competenties: vertrouwd met social media, nieuwsgierig, positief, kritisch, empathisch, stressbestendig, brede algemene kennis en ontwikkeling, analytisch inzicht, zelfstandig, goed overzicht kunnen bewaren, goed in staat prioriteiten te stellen.
  • Profiel: wij zoeken een enthousiaste teamspeler met humor die in staat is om snel te schakelen en flexibel te zijn. Wij zoeken iemand die tijdig en adequaat kan reageren op soms ingewikkelde vraagstukken, die in staat is zijn/haar hoofd erbij te houden en uit overleg met verschillende partijen snel de relevante informatie kan halen.
Read more

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Startersrecruitment, via startersrecruitment@nuon.com.

Read more

Working at Nuon

Branche
Technology / Industry
Energy sector
Headquarters Holland
Amsterdam
Employee in NL
6000