Meewerkstagiair Kwantitatief Onderzoek, Financial Markets Research | YoungProfessionalVacatures.be
Business Talent Network

RabobankMeewerkstagiair Kwantitatief Onderzoek, Financial Markets Research

Application deadline Always open
Category

Accounting

Finance

...
>> View all
Level
WO
Location
Utrecht
Deadline:
(Always open)
Category:

Accounting

,

Finance

Level:
WO
Location:
Utrecht
Start date:
-
Deadline
Always open

Beschrijving

Je helpt onder andere bij de dagelijkse werkzaamheden, zoals het schrijven van rapporten over de financiële markten voor onze klanten, het helpen bij onderzoeksprojecten via data-analyses en het maken van presentaties. De nadruk ligt daarbij steeds vooral op valuta’s, vastrentende waarden, afgeleide markten (waaronder swaps en andere derivaten), het beleid van centrale banken en (financieel-economische) ontwikkelingen in de wereld in het algemeen. Ook het schrijven van een afstudeerscriptie kan een onderdeel van het programma vormen.

Read more

Op onze afdeling

Op de dealingrooms van Rabobank werken bij de afdeling Financial Markets research circa 20 FTE’s waarbij in nauw overleg visies op rentes, valuta’s en macro-economische ontwikkelingen worden ingenomen. De sfeer is open, ondernemend en laagdrempelig. De laatste jaren hebben we regelmatig met stagiaires gewerkt en tot nu toe zijn de ervaringen zeer positief. 

Read more

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een WO-student econometrie (3e jaars bachelor of master). Je bent geïnteresseerd in financiële markten, volgt de ontwikkelingen in de wereld op de voet, bent ondernemend en kunt goed schrijven in het Engels. Je kunt zelfstandig econometrische en statistische analyses uitvoeren, maar gaat ook soepel met mensen om. Je hebt ervaring met zowel econometrische software (bijv. Eviews), als een matrixprogrammeertaal (bijv. R of Matlab). Je kunt goed omgaan met Excel, zowel bij het verzamelen en bewerken van data als bij het toepassen van geschatte econometrische modellen.

Duidelijke pre’s zijn: (i) affiniteit met beleggen (ii) moeilijke materie uitleggen in begrijpelijke taal (iii) ondernemerschap

Read more

Competenties

Naast de twee Rabobank kerncompetenties Samenwerken en Klantbelang centraal stellen, herken je jezelf in de volgende competenties:

Analytisch

Ondernemend

Plannen en organiseren

Read more

Working at Rabobank

Branche
Banking/Finance
Number of countries
48
Headquarters Holland
Utrecht
Employee abroad
60000
Employee in NL
32000