Trainee Clearing: Commerciële duizendpoot in een dynamische omgeving | YoungProfessionalVacatures.be
Business Talent Network

ABN AMRO BankTrainee Clearing: Commerciële duizendpoot in een dynamische omgeving

Application deadline 17-03-2014
Category

Finance

Management

...
>> View all
Level
WO
Location
Amsterdam
Duration in months
15
Deadline:
17-03-2014 (For Past)
Category:

Finance

,

Management

Level:
WO
Location:
Amsterdam
Duration in months:
15
Start date:
-
17-03-2014
Deadline
Past
View all Traineeships from ABN AMRO Bank

Jouw passie: werken in een dynamische omgeving waar de klantwens constant verandert, je klantcontact hebt en acteert op het snijvlak van de Beurs!

Het verschil voor mensen willen maken, daar begint het mee. Wil je deel uitmaken van de top 3 Clearers wereldwijd? Vertel ons jouw verhaal. We zijn benieuwd! Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dat beloven we je. Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn.

ABN ARMO Clearing (AAC) is een van de meest innovatieve, dynamische en internationale afdelingen van ABN AMRO. AAC cleared en financieert rond de 16 miljoen transacties per dag en is vertegenwoordigd in 8 landen, verdeeld over de continenten Europa, Azië, Australie en de Verenigde Staten. De commerciële tak van AAC (bestaande uit Sales, Account & Relationship Management, Product Development en Network Management) heeft de verantwoordelijkheid voor 150 klanten. Commercie heeft de eerste verantwoordelijkheid richting de klant en vertegenwoordigt ABN AMRO Clearing over de hele wereld.

AAC serviced een groot aantal gevarieerde klanten van High Frequency traders tot Brokers welke wij classificeren als Professional Trading Groups. AAC opereert op basis van het “volg de zon” principe wat betekent dat je op dagelijkse basis spreekt met zowel klanten als met collega’s van onze kantoren over de hele wereld zoals in Sydney, Hong Kong, Singapore, London en Chicago.

Daarnaast moeten alle transacties ook operationeel goed verwerkt worden, waardoor onze risk policy en IT infrastructuur van wezenlijk belang zijn. Voor Clearing commercie/algemeen zoeken wij dit jaar nog 1 trainee met flair die op zoek is naar de verbinding, met de voorkeur om te starten in het Traineeship in november dit jaar.

Read more

Hoe ziet je werk eruit?

Houd jij het hoofd koel in spannende situaties? Ben jij een commerciële duizendpoot die overzicht kan bewaren binnen een complex speelveld? Management potentieel en een sterke voorkeur voor de ontwikkelingen op de financiële markten? Dan ben je zeker op je plek bij Clearing. Het is een afdeling om trots op te zijn. Als trainee binnen ABN AMRO Clearing doe je opdrachten binnen de commerciële teams. Je loopt mee met een relatiemanager en krijgt direct verantwoordelijkheid. Ook zijn er veel internationale kansen binnen Clearing. In de eerste week van je Traineeship maak je kennis met je collega-trainees, die overal binnen de bank gaan werken. Zo bouw je in no time een netwerk op en leer je zowel de bank goed kennen als de mensen die er werken.

Geen dag is hetzelfde. Het verloop van de dag ligt in handen van de (potentiële) klant. Dat kan variëren van het afhandelen van klachten en het voorbereiden van gesprekken en presentaties voor nieuwe klanten. Ook maak je generieke presentaties en marketing materiaal. Je participeert actief in team- en afdelingsmeetings en events. Het betekent ook dat je de mogelijkheid hebt nieuwe en of bestaande klanten te bezoeken om zo de potentie voor nieuwe business te bespreken. Eens in de twee weken is er een bijeenkomst waar de nieuwe potentiële business (zowel voor bestaande als nieuwe klanten) wordt besproken samen met compliance, risk en het juridische team. Binnen Clearing staat de klant centraal en houden we de doorlooptijden graag kort.

Ingeburgerd? Dan begin je met je eerste project binnen Clearing. Dat duurt drie maanden en kan uit verschillende opdrachten bestaan. Waar je ook gaat werken alles draait om onze klanten en de dienstverlening anno nu. Zo denk je mee met welke systemen klanten kunnen gebruiken voor verschillende beurzen en stem je af welk systeem past bij een bepaalde trading strategie. Door een nauwe samenwerking met de verschillende afdelingen binnen Clearing ben je altijd up-to-date en leer je van elkaar.

Heb je het traineeship succesvol afgerond, dan stroom je uit binnen een van de subafdelingen van Clearing die bij je past. Misschien ben jij straks wel een associate binnen Clearing. In een werkveld van 450 medewerkers in Europa en een totaal van 800 wereldwijd zit er vast een perfecte functie voor je tussen. Eén ding is zeker: je zit dicht tegen het senior management aan en zij zien jou als het talent van de toekomst. Hoe je werkdag eruit komt te zien, dat bepaal je zelf!

Read more

Wie ben jij?

We bieden je veel kansen, maar stellen ook heldere eisen. Jij weet zelfstandig je weg te vinden in een internationale organisatie. Je houdt van aanpakken en weet om te gaan met complexe vraagstukken. Verder heb je affiniteit met commercie en bent geïnteresseerd in de wereld van het handelen op beurzen. Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
- een afgeronde Master opleiding en maximaal 2 jaar werkervaring
- affiniteit met de financiële dienstverlening en interesse in wat er op de internationale markten afspeelt
- analytisch sterk en verbeteringsgericht
- commerciële affiniteit
- altijd gericht op resultaat voor de klant en de bank: effectief en efficiënt
- een teamspeler
- je wilt leren en groeien
- je hebt naast je studie je ook verder persoonlijk ontwikkeld met nevenactiviteiten in de vorm van bestuur- en commissiefuncties, vrijwilligerswerk of cultureel-maatschappelijk of politiek betrokken activiteiten

Read more

Wie zijn wij?

Werken bij ABN AMRO betekent nog beter worden in wat je doet. We begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekend dat we soms 'nee' verkopen als het risico voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

Read more

Wat bieden wij je?

De vrijheid om flexibel te werken. Een mooie afwisseling van praktijkervaring en trainingen/coaching. In 15 maanden krijg je veel van de afdeling Clearing te zien, en van de hele bank. Je werkt aan diverse opdrachten om je te verdiepen in het werkveld. Je hoeft dus niet meteen je einddoel te bepalen, daar krijg je alle tijd voor. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid zijn belangrijk, maar uiteraard begeleiden we je goed. In de laatste maanden werk je in een startfunctie die naadloos op jouw talenten en ambities aansluit.

Read more

Solliciteren of meer weten?


In het algemeen kent ons traineeship 4 startmomenten (10 maart, 9 juni, 8 september en 17 november).

Wanneer je wordt uitgenodigd om de capaciteitentest te maken dan moet je deze binnen 3 dagen afronden. Deze capaciteitentest bestaat uit cijferreeksen, figuurreeksen en matrixen.

Wil je meer weten over het traineeship en deze startrichting? Neem dan contact op met jouw recruiter Elsa Meulenveld via 020-6280154 of werkenbij@nl.abnamro.com.

Read more

Working at ABN AMRO Bank

Branche
Banking/Finance
Number of countries
23
Headquarters Holland
Amsterdam
Employee abroad
24225
Employee in NL
21000