Deals Traineeship | YoungProfessionalVacatures.be
Business Talent Network

PwCDeals Traineeship

Application deadline 11-01-2015
Category

Marketing

Sales

Consulting

...
>> View all
Level
WO
Location
Amsterdam
Deadline:
11-01-2015 (For Past)
Category:

Marketing

,

Sales

,

Consulting

Level:
WO
Location:
Amsterdam
Start date:
-
11-01-2015
Deadline
Past
View all Traineeships from PwC

Intro

Heb jij een financieel/economische, bedrijfskundige of technische WO-studie afgerond en maximaal twee jaar werkervaring? Wil jij je verder ontwikkelen tot gespecialiseerd adviseur in de dealspraktijk? En bouwen aan je netwerk, terwijl je werkt met en voor (inter)nationale klanten en verschillende disciplines? Kies dan voor het tweejarig Traineeship binnen de Dealspraktijk van PwC. Eén van de meest dynamische vakgebieden binnen onze adviestak.

Het traineeship vraagt veel van je: inzet, talent en doorzettingsvermogen. Maar je staat er niet alleen voor. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Zowel on the job, als door verschillende (soft skills) trainingen.

Read more

Het Deals Traineeship

Je start je carrière als Consultant en houdt je bezig met advieswerkzaamheden binnen de Dealspraktijk van PwC. Je bent onderdeel van onze teams die (internationale) transacties, fusies en overnames begeleiden. Je maakt kennis met een groot aantal verschillende klanten en doet ruime ervaring op bij toonaangevende bedrijven in verschillende bedrijfstakken en disciplines. Je komt ieder halfjaar in een andere groep. Zo leer je weer andere collega’s en medetrainees kennen en bouw je volop aan je netwerk. Je groeit volop en haalt het beste in jezelf naar boven. En zo ontwikkel je je tot een nóg betere adviseur en daar worden jij, wij én onze klanten beter van.

Read more

Vijf specialisaties

Tijdens het hele Deals Traineeship word je door een persoonlijke coach begeleid. Samen met hem/haar houd je je zakelijke en persoonlijke ontwikkeling in de gaten en bespreek je jouw wensen en ambities. Regelmatig zijn er terugkomdagen voor alle trainees, waarbij jullie bijeenkomen om ervaringen uit te wisselen en groepstrainingen te volgen. Als je na twee jaar alles uit jezelf en het traineeship gehaald hebt, gaan we in gesprek over de praktijk/industrie waarin je gaat starten. Tijdens het Deals Traineeship maak je kennis met de volgende specialisaties:

Financial Due Diligence

Je helpt je klant bij het maken van investeringsbeslissingen. Zo analyseer je onderliggende winststromen, werkkapitaalniveaus en balansposities. Jouw bevindingen zijn de bouwstenen voor de dealwaardering en geven klanten belangrijke input voor de onderhandelingen over prijs en voorwaarden.

Strategy

Bij Strategy ondersteun je bedrijven, investeerders en overheden in hun beoordeling van belangrijke strategische vraagstukken. Je werk is gebaseerd op een grondige analyse van markt-, concurrentie- en bedrijfsinformatie en stelt onze klanten in staat om op basis van feitelijk en onafhankelijk onderzoek belangrijke beslissingen te nemen. Je aanbevelingen zijn concreet, pragmatisch en praktisch. Je doet Commercial Due Diligence onderzoeken, beoordeelt aantrekkelijkheid van markten, helpt met business planning en geeft economisch advies en adviseert rondom regulatorische strategieën. Bedenk jij de nieuwe strategie na een fusie of overname?

Valuations

Binnen Valuations houd je je bezig met het waarderen van ondernemingen in de breedste zin van het woord. Je bent betrokken bij dealwaarderingen, waarderingen ten behoeve van financiële rapportages en aandeelhoudersdisputen. Je bent de spin in het web doordat je strategische, operationele en financiële bevindingen vertaalt in een reële en onafhankelijke waardering.

Delivering Deal Value / Business Restructuring Services

Binnen deze groep ondersteun je klanten in de eindfase van een overname of fusie of net daarna. Je helpt klanten om de potentiële waarde van een deal te laten materialiseren en zo het succes van de investering te waarborgen. Als bedrijven in acute financiële problemen raken, onderzoek je of het bedrijf na herstructurering weer levensvatbaar kan ondernemen en help je de onderneming bij het maken van een herstructureringsplan om nieuwe financieringen te verkrijgen of het bedrijf operationeel of juridisch te herstructureren. Ook werk je aan investeringsbeslissingen, maar dan vanuit een crisismanagementsituatie.

Corporate Finance

Een voorwaarde voor een succesvolle overname is een goed gemanaged proces. Tijdens een deal spelen er allerlei belangen waarop je als corporate finance adviseur moet inspelen. Het gaat hierbij om et leggen van relaties, het spelen van het spel en de klant door het proces heen loodsen. Het aandragen en identificeren van nieuwe deals vormt een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden.

Read more

Solliciteren

Je kunt op dit moment solliciteren voor een plaats in het Deals Traineeship.

Klik hier om je sollicitatie uiterlijk zondag 11 januari 2015  in te dienen

Read more

Working at PwC

Branche
Accountancy
Banking/Finance
Consultancy
Law / Fiscal / Notary
Number of countries
158
Headquarters Holland
Amsterdam
Employee abroad
180500
Employee in NL
4300