Technisch Traineeship | YoungProfessionalVacatures.be
Business Talent Network

Tata SteelTechnisch Traineeship

Application deadline 01-12-2016
Start date 01-04-2017
Category

Techniek

...
>> View all
Level
WO
Location
Ijmuiden
Deadline:
01-12-2016 (For Past)
Category:

Techniek

Level:
WO
Location:
Ijmuiden
Start date:
01-04-2017
01-12-2016
Deadline
Past
View all Traineeships from Tata Steel

Wat ga je doen?

Als technisch opgeleide academicus wil je vanaf het eerste moment uitgedaagd worden in je werk. Wij geven je als trainee direct verantwoordelijkheid binnen een team van professionals. In deze rol lever je een hele concrete bijdrage aan onze bedrijfsprocessen en aan onze verbeterprogramma's. Je bent direct gesprekspartner voor het senior management.

Wat je precies gaat doen? In verschillende fabrieken ga jij bekijken waar op technisch vlak verbetermogelijkheden liggen. We hebben concrete projecten voor je, maar we verwachten ook van jou dat je zelf verbeteringen signaleert. Om verbeteringen goed door te kunnen voeren, zit je met verschillende partijen om tafel; van senior management tot en met de mensen op de werkvloer. Het mooie aan de functie van trainee is dat je niet eindeloos over verbetermogelijkheden praat, maar ook daadwerkelijk de verbeteringen implementeert.

Tijdens het traineeship ben je projectleider van steeds grotere en complexere projecten, die gericht zijn op het verbeteren van de productkwaliteit, kostenbeheersing en verhogen van de klanttevredenheid. Wil je meer weten over de projecten?

Read more

Herken jij jezelf hierin?

Om in aanmerking te komen voor het Traineeship heb je:

 • een afgeronde relevante universitaire technische Master in bijvoorbeeld Metallurgy, Applied Physics, Chemical Engineering. Applied Mathematics, aerospace engineering, Mechanical Engineering of andere technische studies. Met VWO en een universitaire bachelor als vooropleiding.
 • excellente studieresultaten ( graag cijferlijsten toevoegen bij de sollicitatie)
 • maximaal twee jaar werkervaring
 • tijdens je studententijd organisatorische ervaring opgedaan (bijvoorbeeld bij een studie- of sportvereniging) en bij voorkeur een buitenlandse stage gehad
 • de beschikking over goede communicatieve sociale vaardigheden en overtuigingskracht en beheersing van de Nederlandse taal
 • teamwork hoog in het vaandel staan
 • behoefte aan een uitdaging en ben je altijd op zoek naar hoe je jezelf kunt ontwikkelenAls je liefde en passie voor techniek hebt én dat ook nog eens effectief weet door te vertalen naar de praktijk, dan ben jij de top academicus waar wij naar op zoek zijn en kun je razendsnel carrière maken bij Tata Steel.
Read more

Wat bieden wij jou?

Eerlijk is eerlijk. In ons Traineeship vragen we veel van jou, maar daar krijg je ook veel voor terug. Zo word je:

 • gecoacht door een senior manager, waardoor je toegang hebt tot een schat aan ervaring en in rap tempo je netwerk kunt uitbreiden
 • naast je mentor heb je een Talent Manager die jouw vaste aanspreekpunt is, en waarmee je iedere 3 maanden, je prestaties en ontwikkelingen bespreekt.
 • samen met de andere Trainees opgeleid en vormen jullie echt een team, om van elkaar te leren en ideeën uit te wisselen
 • er wordt verwacht dat je minimaal 2 projecten doet behorend bij het transformatieprogramma 'Duurzame Winst'  
 • ervaring uitwisselen met onze collega's in Engeland behoort tot de mogelijkheden
 • meer dan goed opgeleid, door middel van coaching on-the-job en vakinhoudelijke en persoonlijke trainingen. Je kunt hierbij denken aan de Iron- en Steelmaking Course, maar ook aan Influencing Workshops waar je handvatten aangereikt krijgt over het invoeren van ideeën en het constructief omgaan met weerstand
 • binnen twee jaar klaargestoomd om een mooie carrièrestap te maken binnen Tata Steel. Dat kan een managementrol zijn of juist een echte specialistenrol, net waar jouw ambities liggen.
 • natuurlijk kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden.
Read more

Wat is jouw werkomgeving?

Met het transformatieprogramma Duurzame winst houden we ons bedrijf slagvaardig om onze klanten succesvol te laten zijn in hun markt. Er zijn vier programma's waarop de verbeteringen betrekking hebben, als trainee rouleer je gedurende je traineeship over projecten die verbonden zijn met dit transformative programma: 

Read more

Solliciteren of meer weten?

Wil jij kans maken op een plaats in ons Technisch Traineeship (start 1 april 2017) en direct als trainee aan de slag bij Tata Steel? Solliciteer dan via deze website. Naast jouw CV, vragen we je ook je Nederlandse motivatie en cijferlijsten toe te voegen.

Het sollicitatieproces start met een gesprek met onze medewerkers van Recruitment. Als het eerste gesprek positief is ga je door naar de volgende ronde: een gesprek met de leidinggevende van jouw toekomstige afdeling en één van onze trainees. Na dit gesprek volgt er een ‘go’ / ‘no go’. Bij een ‘go’ volgt een gesprek met een van onze directieleden. Wanneer dit ook positief uitpakt volgt er aansluitend een arbeidsvoorwaardengesprek.

Read more

Working at Tata Steel

Branche
Technology / Industry
Number of countries
50
Headquarters Holland
IJmuiden
Employee abroad
35000
Turnover
11000