Young Professional Traineeship | YoungProfessionalVacatures.be
Business Talent Network

Van Lanschot BankiersYoung Professional Traineeship

Application deadline 05-06-2016
Category

Banking

Finance

Fiscaal

...
>> View all
Level
WO
Location
Amsterdam
Duration in months
16
Deadline:
05-06-2016 (For Past)
Category:

Banking

,

Finance

,

Fiscaal

Level:
WO
Location:
Amsterdam
Duration in months:
16
Start date:
-
05-06-2016
Deadline
Past
View all Traineeships from Van Lanschot Bankiers

Samenvatting

Wil je starten op het hoogste niveau? Maak jij het verschil als jonge financiële professional in onze organisatie? In ons Young Professional Traineeship leer je hoe een bank in elkaar zit, hoe je ervoor zorgt dat je samen met een team een deadline haalt, je leert wie jij bent als jong professional en je leert hoe je projectmatig aan de slag gaat. Is het zien van kansen en deze ook grijpen jouw stijl? Dan is dit traineeship wat voor jou! 

Read more

Wat ga je bij Van Lanschot doen?

Het Young Professional Traineeship leidt je op tot professional voor de stafafdelingen. Dit zijn onder andere Finance, Reporting & Control, Group Risk Management, Treasury en Krediet Risico & Bijzonder Beheer. Tijdens dit traineeship krijg je een breed beeld van de bank. Je werkt op drie stafafdelingen. Daarnaast volg je een commerciële praktijkperiode op één van de Private Banking kantoren in het land. Gemiddeld één dag per week krijg je training op zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Read more

En er is meer...

Elke periode krijg je een opdracht met eigen verantwoordelijkheid. Hiermee kun jij laten zien wat jij in huis hebt. We willen je inzicht geven in de werkzaamheden van de afdelingen en in je eigen interesses. Hierdoor leer je de bank en jezelf beter kennen. Vier voorbeelden:

 • Het ontwikkelen van Key Risk Indicator - rapportages voor verschillende business units. Deze rapportages meten wanneer risico-indicatoren bepaalde limieten overschrijden, zodat de business units al in een vroegtijdig stadium maatregelen kunnen treffen om daadwerkelijke risico's te voorkomen/verkleinen. Het is hierbij van belang om met de business units in gesprek te gaan om samen te kijken welke risico's een rol spelen op de afdeling en hoe deze gemeten kunnen worden.
 • Het verbeteren van de Assets under Management - rapportage voor de afdeling Finance, Reporting & Control. De AuM-rapportage meet de ontwikkeling van het totale effectenvolume van onze klanten; een belangrijke pijler in onze huidige strategie. Dankzij doorgevoerde verbeteringen in de AuM-rapportage kan het maandelijkse proces efficienter worden ingericht, kan de rapportage maandelijks sneller worden opgesteld, en kan het inzicht in het effectenvolume verbeterd worden.
 • Optimaliseren van de Wholesalefunding propositie van Van Lanschot - afdeling Treasury. Onderzoek naar hoe het team de propositie nóg beter kan presenteren en overbrengen aan investeerders. Mede op basis van deze adviezen worden de investor presentaties en uitingen t.a.v. funding op de website en het jaarverslag aangepast.
 • Ontwerp van een Dashboard Management Informatie voor de afdeling Krediet Risico & Bijzonder Beheer. Het dashboard geeft inzicht in de samenstelling van de Bijzonder Beheerportefeuille en de mate waarin de bank wordt blootgesteld aan bijbehorende kredietrisico's. Door de link met verschillende databases biedt het model een compleet overzicht van de maandelijkse performance van de afdeling.
Read more

Het Traineeship

Het traineeship duurt zestien maanden en bestaat uit drie opdrachten van vijf maanden één maand meelopen op een Private Banking kantoor. Tijdens je traineeship volg je inhoudelijke trainingen. Hierbij kun je onder andere denken aan het afleggen van het NIBE-examen. Belangrijker vinden wij jouw persoonlijke ontwikkeling. Er wordt samen met jou gezocht naar de leiderschapsstijl die jou het beste past. En naar hoe jij zelf het liefst te werk gaat en waar jouw persoonlijke kracht ligt. Je mentor helpt jou bij deze ontwikkeling. Tijdens het traineeship ontdek je de bancaire wereld vanuit het hoofdkantoor te Amsterdam.

Read more

Herken jij je in dit Van Lanschot profiel?

Werken bij Van Lanschot betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden:
onafhankelijk, betrokken, deskundig en gedreven. Daarnaast beschik je over het volgende:

 • Je gaat binnenkort je MSc afronden met een economisch profiel (bijvoorbeeld Finance, Economie, Bedrijfskunde of Econometrie) en hebt maximaal twee jaar werkervaring na afronding van je studie;
 • hebt aantoonbare affiniteit met de financiële wereld;
 • bent communicatief vaardig; 
 • hebt een brede interesse en bent ondernemend;
 • bent een teamspeler en beschikt over een get-it-done mentaliteit; 
 • hebt een kritische houding, durft je eigen mening te geven en grijpt kansen;
 • hebt sterke analytische vaardigheden en werkt accuraat;
 • vervult een voortrekkersrol en stuurt gericht je eigen loopbaanontwikkeling.
Read more

Interesse en aanmelden?

De selectieprocedure staat nu open! Na de beoordeling van jouw cv  en motivatiebrief word je mogelijk uitgenodigd voor een E-assessment. Als je dit E-assessment positief hebt afgerond, word je uitgenodigd voor deelname aan de selectieronde[n]. De deadline voor het aanmelden is 5 juni 2016.

Read more

Working at Van Lanschot Bankiers

Branche
Banking/Finance
Number of countries
3
Headquarters Holland
´s-Hertogenbosch